Allereerst ben ik vrouw. Mijn naam is Susanne Meulendijks en ik ben 41 jaar. Inmiddels ben ik trotse moeder van 3 mooie kinderen en getrouwd met Bram. 

Ruim 10 jaar lang hebben mijn lichaam en mijn geest in het teken gestaan van kinderen krijgen. Gedurende de vele behandelingen in het ziekenhuis en de vruchtbaarheidskliniek werd ik geconfronteerd met veel emoties, ethische, relationele en ook seksuele kwesties. Nu kan ik met trots zeggen dat mijn man en ik het proces van ongewenst kinderloos naar liefdevol gezin goed doorstaan hebben. Maar wat heb ik het mezelf, en daarmee ons, ontzettend moeilijk gemaakt om het ‘alleen’ te willen doen en daarbij geen hulp te vragen.

Wat had ik graag met meer zelfliefde en compassie in deze rollercoaster  willen stappen. Beter naar mijn emoties en lijf willen luisteren i.p.v. erdoor overspoeld te raken. Ik mocht ervaren hoe bevallen 'traumatisch' kon zijn. Maar daarentegen ook hoe bevallen prachtig kan zijn met behoud van eigen keuze vrijheid, authenticiteit en regie. Hiervoor ben ik nog steeds erg dankbaar. Daarnaast ben ik 4 keer zwanger geweest en ben ik moeder mogen worden van 3 gezonde en mooie kinderen.  Dagelijks stoei ik met de balans en mijn rol als moeder maar ben bovenal erg trots!

 

Persoonlijk ben ik onveilig gehecht geweest als baby vanwege een sterfgeval in het gezin. Spiegelneuronen zijn namelijk van baby af aan aanwezig. Zelf heb ik hier last van gehad in mijn volwassen leven en stond dit o.a. een goede hechting met mijn eigen kind in de weg. Door als ouder eerst je eigen weg schoon te maken, hoef je jouw kind niet te belasten met jouw pijn en behoeften en kunnen ze zich als eigen individu goed ontwikkelen. 

 

Door mijn opleiding psychomotorisch kindertherapie heb ik mogen ervaren hoe dingen jarenlang vast kunnen zitten in je lijf die je verbaal allang dacht opgelost te hebben. Ruim 3 jaar lang ben ik letterlijk en figuurlijk bewogen en nu is het tijd om andere te helpen. Door bewustwording is dit doorleefde kennis geworden. Ik heb ervoor gekozen om op dit moment preventief te gaan werken voor het kind. Dus met ouders aan de slag te gaan zodat zij zelf sensitief op hun kinderen kunnen reageren. Het belang van een goede en minder goede verbinding met je kind, zegt alles over jezelf, de band met jouw moeder en de verbinding met jezelf en je partner.

 

Ik ben een warme betrokken vrouw met aandacht en een luisterend oor. Ik neem de tijd voor je en werk verdiepend, waarbij alle emoties er mogen zijn. Verder ben graag in de natuur en hou van in beweging zijn in welke vorm dan ook.

Ik hou van blauw, de geur van regen op een zomeravond, vermicelli in mijn moederssoep, chocola, een sauna, reizen/ kamperen, wielrennen en yoga.

 

"The most proufond thing we can offer our children is our own healing - Anne Lamott"

 

Durf jij naar jouw pijn te kijken?